Heuvelrugkoor

Welkom bij het Heuvelrugkoor 

Laten we ons even voorstellen   

Wij zijn een gemengd koor met ongeveer 25 leden. Onze leden komen van Amerongen tot Zeist,  en van Amersfoort tot Wijk bij Duurstede.  

Onze repetities zijn op donderdagavond tussen 19:45en 21:45uur, in Doorn. Zie verder bij Repetities.

Nieuw seizoen - najaar 2024 - nieuwe leden

Het  voorjaars-seizoen van het koor is bijna voorbij. We eindigen dit deel van 2024 met een klein optreden bij Gluren op de Heuvelrug. Op zondag 23 juni zingen we in de mooie theaterruimte - met flink podium - in de Cultuurhoek in Driebergen. We treden drie keer op met hetzelfde programma, om 13:30, 14:30 en 15:30 uur.  Adres:  Engweg 14,  3972 JH Driebergen-Rijsenburg.  https://www.cultuurhoek.nl.


Het najaars-seizoen begint daarna op 15 augustus 2024. Onze repetities zijn dan de eerste twee weken (15 en 22 augustus) bij het Reviuslyceum (Driebergsestraatweg 6C, 3941 ZX Doorn), en daarna vanaf 29 augustus bij de Wijngaard (Abrikozengaard 18, 3941 LL Doorn).  

Het is leuk om te zingen, vooral bij het Heuvelrugkoor. In de diverse stemgroepen is momenteel plaats voor nieuwe leden. Hoe meer zielen, hoe meer (fraai) geluid! Kom gerust een aantal keren meedoen, op de donderdagavond!

Als je je daarvoor van tevoren aanmeldt bij de secretaris zorgen we voor een map het huidige repertoire, en een warm welkom!

Muzikale leiding en muziek

De muzikale leiding van het koor ligt in handen van dirigente Tanja van Dijk-Lutke

Het repertoire bestaat uit meerstemmige Europese koorwerken vanaf de Renaissance tot heden. 

We zingen zowel a capella als stukken met begeleiding. 

Het koor verzorgt jaarlijks een gevarieerd concert.

Naast de reguliere concerten werkt het koor mee aan verschillende festivals en culturele evenementen. Ook zijn er "open repetities".

Een impressie van recente activiteiten is te vinden op de foto's onderaan deze pagina, en elders op de website.

Impressies van koor-activiteiten

De foto's zijn van een openlucht-optreden (Zonneheuvel, Doorn) bij de regionale activiteit "Van Pedaal naar Vocaal" (mei 2018), een zaterdag-met-lunch workshop "koor-expressie" (ook 2018), en het onderling inzingen voor de 20-jarig-jubileum uitvoering in 2019. De brede foto is van dat concert (volle bak!). Daaronder gaat het verhaal door, met een recent (2022) optreden in de Theetuin vn Bartimeus in het kader van het Muziekfestival Utrechtse Heuvelrug. Dit is uiteraard maar een greep uit wat we doen! En ..... gedurende de corona-periode zijn er wel activiteiten geweest (zoals buiten-repetities in de muziek-koepel van het Doornse Revius Lyceum, en regelmatige Zoom-contacten, maar zijn er weinig foto's gemaakt.

Jubileum-uitvoering, maart 2019

Workshop najaar 2022, met Ronald Naar

Optreden theetuin Bartimeus, najaar 2022