Heuvelrugkoor

Welkom bij het Heuvelrugkoor

Laten we ons even voorstellen:

Wij zijn een gemengd koor met ongeveer 25 leden. Onze leden komen van Amerongen tot Zeist, en van Amersfoort tot Wijk bij Duurstede.

Op 12 mei 2022 verwelkomden we een aantal nieuwe leden, die voorheen bij Capella Cantica zongen. Het was meteen een bijzondere repetitie, met een mooi vol geluid.

We hebben direct mooie plannen gemaakt voor het voorjaar van 2022, en gaan door tot in juli met repetities.


Muzikale leiding en muziek

De muzikale leiding van het koor ligt in handen van dirigente Tettie Wiechers die in juni 2020 het stokje overnam van Annemarie van Bragt.

Het repertoire bestaat uit meerstemmige Europese koorwerken vanaf renaissance tot heden. In het voorjaar van 2022 wordt een repertoire samengesteld dat gebruikt wordt voor een optreden vroeg in het najaar. We zingen zowel a capella als stukken met begeleiding. Het koor verzorgt jaarlijks een gevarieerd concert.

Naast de reguliere concerten werkt het koor mee aan verschillende festivals en culturele evenementen.

Een impressie van recente activiteiten is te vinden op de foto's onderaan deze pagina, en elders op de website.


Nieuwe leden

In diverse stemgroepen is plaats voor nieuwe leden, die bij de dirigente een stemtest doen.

Impressies van koor-activiteiten

De foto's zijn van een openlucht-optreden (Zonneheuvel, Doorn) bij de regionale activiteit "Van Pedaal naar Vocaal" (mei 2018), een zaterdag-met-lunch workshop "koor-expressie" (ook 2018), en: inzingen voor de 20-jarig-jubileum uitvoering in 2019. Dit is uiteraard maar een greep uit wat we doen! En ..... gedurende de corona-periode zijn er wel activiteiten geweest (zoals buiten-repetities in de muziek-koepel van het Doornse Revius Lyceum), en regelmatige Zoom-contacten) maar zijn er weinig foto's gemaakt.

Jubileum-uitvoering, maart 2019